Nijmegen Fietsstad van het Jaar 2016

In Nijmegen rijden fietsers op het fietspad aan de Oversteek, de nieuwe verbinding over de Waal aan de noordkant van Nijmegen.

In Nijmegen rijden fietsers op het fietspad aan de Oversteek, de nieuwe verbinding over de Waal aan de noordkant van Nijmegen.


Nijmegen, de oudste stad van Nederland, mag zich dit jaar de Fietsstad noemen. Een mooie opsteker voor de stad. Hoewel ik er niet meer zo vaak kom sinds ik uit Gelderland ben verhuisd, heb ik de stad goed zien ontwikkelen op het gebied van fietsen.

Bij Lent rijden fietsers over 't Groentje, de nieuwe fietsbrug die onderdeel is van het Rijn-Waalpad, de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen.

Bij Lent rijden fietsers over ’t Groentje, de nieuwe fietsbrug die onderdeel is van het Rijn-Waalpad, de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen.

Er zijn mooie verbindingen bijgekomen, zoals de snelfietsroute, de Oversteek en het Groentje, die Nijmegen een stuk beter toegankelijk maken met de fiets. Het wordt meer en meer een echte fietsstad. Niet alleen door de betere infrastructuur en voorzieningen als goede stallingen, ook door het Dutch Bicycle Center waar veel fietsbedrijven zijn geconcentreerd en samenwerken. Het is echt een inspirerende plek om rond te lopen vol bedrijvigheid.

In Nijmegen is in het oude Honig complex het Dutch Bicycle Center gevestigd.

In Nijmegen is in het oude Honig complex het Dutch Bicycle Center gevestigd.

Mede dankzij de inspanningen van Jos Sluijsmans en andere fietsambassadeurs vinden er geregeld leuke activiteiten plaats. In het Dutch Bicycle Center, maar ook daarbuiten. Zoals het bakfietstreffen bijvoorbeeld. Dit jaar was Nijmegen bovendien finish- en startplaats tijdens de Giro d’Italia en in 2017 vindt het internationale congres VeloCity plaats. Terecht dus dat de stad dit jaar de prijs krijgt. Het thema van de Fietsstad verkiezing dit jaar was tenslotte Bikenomics. Nijmegen laat zien dat heel goed te snappen!

Categorie:

Nieuws

Voeg een reactie toe

Je naam, e-mail en reactie zijn verplichte velden. Het e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.

De volgende HTML tags kunnen gebruikt worden in het reactieveld: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.