Workshops

Workshop stadsfotografie

In Amsterdam fietsen mensen, waaronder een vrouw met kinderen in de bakfiets, over een brug bij de Prins Hendrikkade. In Amsterdam cyclist, amongst others a woman with her children on a cargo bike, ride over a bridge near the Prins Hendrikkade. (Bas de Meijer)

Kijk rond op straat en je ziet het ene onderwerp na het andere in beeld komen. Het gebeurt allemaal recht voor je neus en je hoeft er weinig voor te doen. Niet voor niets zijn er talloze fotografen die niets liever doen dan buiten op straat rondlopen. Elke dag is er weer wat nieuws te zien. Alleen hoe leg je het allemaal zo vast dat het een sprekende foto oplevert?

In de workshop stadsfotografie neemt Bas de Meijer je mee door de stad en leert je de kneepjes van straatfotografie. Met de fiets trekken we door de stad en bezoeken allerlei interessante punten waar wat te fotograferen is. De nadruk ligt op het fotograferen van mensen, zij geven letterlijk leven aan de stad. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de bijzonderheden van de stad.

Een vrouw fietst met een paraplu met de Engelse vlag door een zomerse regenbui. A woman is cycling with an umbrella in the rain. (Bas de Meijer)Hoe kun je de beweging van een fietser het beste fotograferen? Tijdens de workshop leer je alles over sluitertijden en het meetrekken van de camera.

 

Je zult tijdens de workshop leren hoe je beweging vastlegt, hoe je om moet gaan met het licht, hoe je in de drukte je onderwerp kunt isoleren en hoe je een goede compositie maakt. We starten met een korte inleiding over straatfotografie, waarbij diverse voorbeelden worden getoond en uitleg wordt gegeven hoe de foto’s zijn gemaakt. Met de tips gaan we daarna de stad in om te fotograferen. Omdat we met de fiets door de stad rijden, kunnen we veel plekken aandoen. Mocht je onderweg iets interessants zien, dan stoppen we even. Tijdens de lunch worden de eerste resultaten besproken en waar nodig extra tips gegeven. Daarna gaan we opnieuw op pad met nieuwe opdrachten. Aan het einde van de dag bekijken we de opbrengst.

Om deel te nemen aan de workshop is enige basiskennis van fotografie gewenst, je weet hoe je de sluitertijd en het diafragma van je camera kunt instellen bijvoorbeeld. Het maakt niet uit of je nu met een compactcamera, een compacte systeemcamera of een spiegelreflexcamera fotografeert. Het gaat vooral om het kijken.

De workshops worden gegeven in Utrecht en Nijmegen. Lunch is inbegrepen. Data volgen binnenkort.

Bedrijfsworkshops

Bewegen en om je heen kijken zijn belangrijk voor werknemers, ze blijven zo immers lichamelijk en geestelijk fit en dat is voor zowel de werknemer als het bedrijf goed. Tijdens de bedrijfsworkshop gaan het bewegen en het kijken als vanzelf. De workshops worden op maat gemaakt, maar ze zijn altijd een combinatie van fotografie en fietsen. De deelnemers worden uitgenodigd om met de fiets op pad te gaan en goed te gaan kijken wat ze onderweg zien. Bij hun dagelijks woon-werkverkeer of in de omgeving van het bedrijf bijvoorbeeld. Door goed te leren kijken, zie je steeds weer nieuwe dingen. Door buiten te zijn én te bewegen waait een frisse wind door je hoofd en ga je weer geïnspireerd aan het werk.

Neem voor een bedrijfsworkshop contact op via het contactformulier.