Wie en wat

Wie is De Fietsende Fotograaf

© Foto: TinType Studio

© Foto: TinType Studio

Bas de Meijer is een fotojournalist die zich heeft gespecialiseerd in het fotograferen van verkeer en fietsen in het bijzonder. Met grote regelmaat zijn de fietsfoto’s te vinden in allerlei media. Zo fotografeert Bas onder andere voor de Fietsersbond, de ligfietsvereniging NVHPV en het Wielrenblad. Veel van de foto’s worden verspreid via het agentschap Hollandse Hoogte. Verder werkt Bas als fotograaf voor diverse organisaties als CNV Internationaal, World Press Photo en DuPho en schrijft hij onder andere voor PhotoQ. Sinds 2012 volgt Bas het Human Power Team Delft & Amsterdam, het studententeam dat ieder jaar probeert het snelheidsrecord op de fiets te verbreken. Dat staat overigens nu op 139,46 km/h, pure menskracht.

Naast fotograaf is Bas ook een fervent fietser. Niet alleen voor het plezier, ook voor de opdrachten stapt Bas veelvuldig op de fiets, al dan niet in combinatie met het openbaar vervoer. Duurzaam vervoer dus.

Waarom De Fietsende Fotograaf

Fietsen en fotografie zijn twee belangrijke elementen in mijn leven. De Fietsende Fotograaf is eigenlijk een niet meer dan logisch gevolg. Naast het fotograferen van fietsers en fietsen, wil ik mensen enthousiasmeren voor zowel fotografie als fietsen. Dat doe ik door het geven van workshops, waar we al fietsend door een stad trekken, maar ook door aanwezig te zijn bij belangrijke evenementen op fietsgebied met mijn pop-up studio en fietsers te portretteren met hun rijwiel. Want het is toch heerlijk om een mooie foto te hebben van jezelf bij een mooie fiets?

Op deze site deel ik nieuws op fietsgebied, mijn activiteiten en natuurlijk mooie foto’s van fietsers en fietsen.